Senatorul USR Adrian Wiener este noua varianta de candidat pentru Primaria Arad, conform unei decizii luate, luni, de catre liderii organizatiei municipale a formatiunii, insa va trebui validata de Alianta USR PLUS, dupa o intalnire care va avea loc cu reprezentantii PLUS in urmatoarele zile.

Surse din cadrul USR au declarat, pentru Agerpres, ca decizia a fost luata pentru ca Wiener are o popularitate mult mai mare in sondaje decat candidatul initial, deputatul Sergiu Vlad, dar are si o vizibilitate mai mare in presa.

Senatorul Adrian Wiener a confirmat informatiile si a spus ca urmeaza sa fie luata o decizie in cadrul Aliantei USR PLUS.

„La acest moment, schimbarea candidatului este o propunere a Biroului Politic Municipal USR. Decizia finala va fi luata impreuna cu partenerii din PLUS, peste cateva zile”, a spus Wiener.

Sergiu Vlad ar urma sa se regaseasca pe un loc considerat eligibil de pe lista de candidati ai Aliantei pentru Consiliul Local Municipal.

In 21 septembrie 2019, USR Arad anunta ca l-a desemnat pe deputatul Sergiu Vlad drept candidat al formatiunii pentru Primaria Arad, in urma unor alegeri interne care au durat cateva saptamani si in care s-au inscris sapte competitori. Adrian Wiener nu candidase in cadrul alegerilor primare din USR Arad.

Saptamana trecuta, si PNL Arad anuntase ca si-a schimbat candidatul pentru primaria municipiului, in urma unei decizii luate de Biroul Permanent Municipal. Astfel, va fi sustinut primarul interimar al Aradului, Calin Bibart, in locul lui Sergiu Bilcea, care este presedintele filialei municipale a PNL si vicepresedinte al Consiliului Judetean Arad. Decizia fusese luata, de asemenea, pentru ca sondajele il indicau pe Bibart drept favorit.