Claudiu Nasui, deputat USR: „Auzeam zilele trecute cum PSD-ul actual încearcă să convingă oamenii că de fapt este un partid nou, care nu mai are de-a face cu metehnele vechi de, ei bine, 30 de ani. De altfel, nici măcar la campania electorala de la locale PSD-ul nu mai folosește consacrații trandafiri, ci vine cu promisiuni care, mai mult ca sigur, se vor dovedi și ele deșarte.

Lăsând la o parte propaganda electorală, PSD-ul este un partid disperat. Hemoragia de parlamentari și lideri locali către noul pol de putere este clară. Un partid care avea o majoritate lejeră în parlament, acum numără fiecare vot și recurge la strategii disperate pentru a-și asigura relevanța.

O astfel de strategie este remomirea celor care au fost îndepărtați de Dragnea. Unul dintre acei oameni a fost Sorin Grindeanu, premierul PSD de sacrificiu. După ce a fost eliminat din rândurile partidului pentru aparenta dezobediență, acesta a fost recompensat cu o funcție călduță la ANCOM. Cât de călduță? În valoare de 44.000 de lei pe lună, momentan.

Ei bine, domnul Grindeanu a anunțat că este dispus să revină în PSD și să ajute la reformarea partidului. Problema era că funcția lui, deși eminamente politică, nu era compatibilă cu a fi membru într-un partid. Ce a făcut însă PSD-ul printr-unul din membrii cu experiență în a sacrifica legislația română de dragul partidului? L-au folosit pe domnul Florin Iordache, nimeni altul decât arhitectul legilor care au subjugat justiția română, pentru a propune noi legi cu dedicație.

Acesta a eliminat clauza de incompatibilitate, astfel încât domnul Grindeanu să poată îngroșa și rândurile PSD, dar să își și păstreze veniturile de aproape 10.000 de euro pe lună.

Pentru cei care mai credeau că PSD-ul se poate schimba, iată că vechiul proverb ”Lupul își schimbă părul, dar năravul ba” este la fel de actual în politica românească, indiferent cu ce schimbă domnul Ciolacu trandafirii de pe afișele electorale.”

USR Diaspora Spania